Detta är information från Hantverksdata

Fokusera mer på jobb – och mindre på administration

Du kanske driver världens bästa byggfirma eller är Sveriges skickligaste hantverkare? Då är det naturligtvis ganska frustrerande att behöva lägga en massa tid på administration, som att skapa offerter, beställa material, mata in tidrapporter och skicka fakturor i stället för att göra det du ju är så skicklig på.
Med appen Entré Office från Hantverksdata kan du lägga mer fokus på jobbet – och mindre på administrationen.

Det finns mängder av mindre hantverksföretag där ägaren, eller någon i familjen, ägnar kvällar och helger åt pappersarbete. Att skicka fakturor, skapa nya offerter, hålla reda på inköp och deadlines. Och att försöka få en överblick över veckans avklarade jobb och planera nästa.

Massor av tid som kan användas till betydligt roligare saker.

Entré Office är en molnbaserad helhetslösning där allt samlas i en smidig och lättöverskådlig app. Hela projektet finns i telefonen, från offert till fakturering. Här kan man beställa material, tidsrapportera och ha koll på hur jobben ligger till, oavsett var man är. Kontoret finns i fickan hela tiden.

– Grejen är att man har allting på samma ställe, alla får samma översikt över hela jobbet och kan se hur det går. Man slipper massor av telefonsamtal med frågor och alla kan se vad som gäller direkt i appen, förklarar Gustav Öberg, säljare på Hantverksdata.

Gustav Öberg har stor erfarenhet som arbetsledare i byggbranschen.

Här kommer du igång med Entré Office direkt!

Jobbade som arbetsledare inom byggsektorn

Han har själv lång erfarenhet från hantverkarbranschen, som arbetsledare inom byggsektorn. Därmed har han givetvis också stor insikt i vilka utmaningar man som hantverkare kan ställas inför ute på jobb, liksom vilken digital hjälp som skulle underlätta och förenkla hela arbetet. Insikter som givetvis också har kommit Hantverksdata till gagn.

En stor fördel med att ha all dokumentation kring ett uppdrag på samma ställe är att man på så sätt kan minimera missförstånd som kan leda till förseningar, fel i fakturor eller problem med beställningar och beräkning av material.

Till skillnad från att arbeta med flera olika system för olika delar av jobb – vilket uppenbarligen är ett tidsödande och ganska osäkert sätt att arbeta på.

Något Gustav har alltför stor erfarenhet av från sina år i byggbranschen.

Appen uppdateras i realtid

– Jag har jobbat på stora företag tidigare där man har haft olika Excel-system för att följa och rapportera saker och ting. Dessa system är inte riktigt gjorda för att spara massor av olika uppgifter. Inte heller för att flera personer ska kunna gå in och titta och ändra i samma dokument. Då är det lätt att man tappar saker på vägen, säger han.

Entré Office är främst framtaget för företag med upp till tjugo anställda. Det uppdateras i realtid under hela arbetets gång, och appen innehåller unika lösningar för de allra flesta hantverksbranscher och utvecklas hela tiden.

Byggarbetare, svetsare, snickare, elektriker, målare… Alla hantverkare kan spara tid med Entré Office.

Ett enklare liv för dig som är hantverkare
Kom igång direkt eller boka en gratis demo här!

– Det är ju smart att kunna fokusera på det man är bra på. Du gör allting från ett ställe, du byter bara flik mellan jobben och det är väldigt användarvänligt. Det ser enhetligt ut i alla olika menyer och det är lätt att förstå, säger Gustav Öberg.

Någon lägger upp och planerar jobben och någon annan tar sedan vid och ser enkelt vad som ska göras, vilket material som ska användas och vilka tidsramar man har – till exempel.

Alla kan se hur arbetet fortskrider

Fördelen för den som sitter på kontoret eller har hand om de administrativa delarna är ju att det är enkelt att skapa en tydlig arbetsorder och sedan koppla in de som ska utföra jobbet – snickare, elektriker, målare och andra.

Alla kan sedan logga in och se hur arbetet fortskrider.

– Gör man det på rätt sätt så kan man skapa förutsättningar för både den som utför och den som planerat jobbet att kunna arbeta på ett effektivt och säkert sätt. Man får en väldigt tydlig spårbarhet. Du kan snabbt se om det behövs en insats, eller om det flyter på, säger Gustav Öberg.

Hantverksdata hjälper din firma att ta nästa steg
Här kommer du igång direkt!

Appen är väldigt smidig att använda.

Skulle någon vara ledig eller kanske sjuk, så kan någon annan enkelt rycka in och få koll och en bra översikt direkt och se hur jobbet fortskrider. Och om det uppstår frågor eller blir förändringar så tar man ett foto och skriver en kommentar i appen.
Inget riskerar att tappas bort eller att hamna mellan stolar.

– När arbetet sedan är utfört enligt planen så trycker man i princip på ”fakturera” och då är det klart att skicka till kund. Man behöver inte hålla reda på en massa inköp, tidrapporter och annat, allt finns i projektet i appen, säger Gustav Öberg.

Och även för den digitalt ovane – att använda appen är verkligen inte svårt. Den är användarvänlig och tydlig, med knappar och symboler anpassade för arbetarhänder. Systemet kräver helt enkelt inte att någon behöver vara särskilt digitalt van.

– Någon jag visade systemet för utbrast ”Åh … barnvänligt!”. Det ser jag som ett bra betyg, säger Gustav Öberg och skrattar.

Testa Entré Office i 30 dagar – eller boka en gratis demo här!