Detta är information från Hantverksdata

De fortsätter ligga i framkant – med 100 utvecklare

En tredjedel av hela personalstyrkan är systemutvecklare och de rekryterar också ständigt nya digitala förmågor.
Allt för att fortsätta vara bäst.
Hantverksdata låg i framkant vid starten för ett halvt sekel sedan – och det finns en anledning att man ligger i framkant än i dag.
– Hantverkare ska göra det de är bra på – hantverka. De ska inte behöva lägga tid på administration, så allt det gör vi åt dem. Hantverksdatas app finns till för att förenkla hela deras vardag, säger grundaren Anders Persson.

If you come at the king, you best not miss, säger den kultförklarade karaktären Omar Little i succéserien ”The Wire”.

Ett bevingat citat som med lite fantasi även går att ta med in i företagsvärlden, för är man där kung inom sin bransch är det många som kommer försöka kopiera affärsidén, förädla den och sedan ta över platsen högst upp.

Det fascinerande i just Hantverksdatas fall i detta sammanhang? Att man faktiskt suttit kvar på tronen väldigt länge nu, trots att många genom åren gjort sitt bästa för att putta ner dem.

Några knapptryck – sedan klar

– Nya aktörer försöker ständigt konkurrera ut oss, men det finns ett antal anledningar till att vi fortfarande är klart bäst. Som att ingen annan klarar av att erbjuda det spann av tjänster som vi gör, och som erfarenhet. Vi har ändå hållit på med det här i 50 år och vet vad både elektrikern och snickaren behöver och vill ha, säger Anders Persson.

Affärsidén har alltid varit att förenkla livet och tillvaron för alla hantverkare, och med tanke på att vi alla har mobiler i dag löser man nu alla administrativa uppgifter enkelt i en enda molnbaserad app som är optimerad för företag med en till flera tusen anställda.

Ett enklare liv för dig som är hantverkare
Kom igång direkt eller boka en gratis demo här!

Några knapptryck dagligen och så är man klar.

– Många hantverkare hatar papper och penna, det ska vara enkelt. Så vi har gjort hela tjänsten väldigt enkel och snabb så att ingen kommer tappa tålamodet. Det enda man som användare behöver är en mobil och en uppkoppling. Så inga högar med papper, inga pärmar, allt finns i mobilen, säger Anders Persson.

Anders Persson var med och grundade Hantverksdata.

Och då menar han verkligen också allt.

Från enbart 443 kronor i månaden och genom några dagliga knapptryck i appen kan ett företag nämligen lösa – bland annat – offerter, materialhantering, resursplanering, arbetsorder, tidsregistrering, egenkontroller, dokumenthantering och uppdaterade prislistor från ledande leverantörer.

Testa Entré Office i 30 dagar – eller boka en gratis demo här!

Sparar mycket tid

– Man sparar både mycket tid och pengar på att använda Hantverksdatas app och webbsystem. Man behöver kanske ingen administrativ personal och så kan vi också hjälpa dem med att hitta rätt marginaler. Se till att de köper material för rätt leverantör till rätt inpris så att de sedan kan tjäna pengar på att debitera på rätt nivå. Det här systemet har enbart vinnare, säger Anders Persson.

Ni är detaljorienterade?
– Absolut! En elektriker i dag har en artikellista på 300 000 artiklar. 15 olika leverantörer som levererar samma saker, med olika rabattbrev för olika artiklar. Det går inte hantera det manuellt, så våra system läser av allt och kan se vilka leverantörer som har vad i lager och sedan tar vi det från den och det från den. På en enda order kan man spara 50 000 kronor och det är sjukt mycket pengar för alla företag, i synnerhet mindre sådana.

Jobbar enbart med hantverkare

Och precis som hantverkare ska kunna göra det de är bra på har Hantverksdata genom alla år också gjort vad de är bra på.

– Vi jobbar enbart med hantverkare. Inga skomakare, inga reklammakare. Bara hantverkare. Där är vi verkligen experter, så det är viktigt att inte lockas av att göra något annat. Det är inte värt den risken. I stället fortsätter vi vara bra på hantverkarna och fortsätter utveckla våra system för att framöver kunna hjälpa dem ännu bättre. Så vi tittar på hur vi kan automatisera system ännu mer och göra det ännu enklare för dem, säger Anders Persson.’

Hantverksdata hjälper din firma att ta nästa steg
Här kommer du igång direkt!

Appen är väldigt smidig att använda.

För att alltid göra det enkelt har Hantverksdata en support som ingår, med insatta medarbetare som är tillgänglig varje dag. Och för att fortsätta sitta kvar på tronen i många år till har Hantverksdata också örat ständigt mot marken och blicken mot horisonten för att hela tiden ligga steget före.

– Vi har i dag 100 utvecklare i koncernen som sitter och utvecklar i våra system åtta timmar per dag, och vi har konkurrenter som inte ens har 100 anställda. Det är en överlevnadsinstinkt, för utan systemutvecklare överlever vi inte. Utan att ligga i framkant klarar vi oss inte. Så var tionde år måste vi anställa tio år yngre människor för att kunna möta nya behov och nya utmaningar, säger Anders Persson.

Som alltså förenklat tillvaron för hantverkare i drygt 50 år nu och som uppenbarligen siktar på att fortsätta med det i många år till.
För är man bäst så är man.

Testa Entré Office i 30 dagar – eller boka en gratis demo här!